Pitsiä!

Pitsi on aina kiehtonut minua jollakin tavalla. Mielessäni yhdistän sen menneiden aikojen upeisiin pukuihin, loisteliaisiin tanssiaisiin tai myös arkisiin vaatteisiin, joita koristeltiin edes palasella pitsiä. Mummoni reunusti arkiesiliinansakin pitsinauhalla.
Pitsiä syntyy virkkaamalla, neulomalla tai nypläämällä. Se on verkkokangasta, joihin on luotu erilaisia kuvioita; kukkia, lehtiä, melkein mitä vain. Pitsi tekee asusta juhlavamman, romanttisen, hienostuneen ja tietysti myös seksikkään.
Pitsi on aina muotia. Sitä on tarjolla monissa eri kangaskoostumuksissa; puuvillaa, polyesteriä, nylonia ja eri sekoitteissa. Pitsin materiaali vaikuttaa vaatteen luonteeseen.
Täksi kesäksi Coocos teki ”arkisesta” pitsistä (90 % polyster 10 % lycra) maximekon, joka on pitkänä tietenkin juhlava. Lycran ansiosta mekko joustaa ja sopisi siten hyvin tyköistuvaan asuun ns. nuolemaan vartaloa. Maximekkomme ei kuitenkaan ole liian tiukka, vaikkakin yläosasta myötäilee vartalon linjoja. Samasta pitsistä vaikkakin keltaisesta teemme toisen maximekon, mutta hihattoman. Se on takoitettu tietenkin juhliin, onhan se jo väriltään näyttävä, mutta vaikka shoppailukierrokselle lämpimään kesäpäivään. Keltainen pitsimekko tulee nettikauppaa hieman myöhemmin. #pitsiä #pitsimekko

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top