Story

COOCOSdsgn

COOCOSdsgn on syntynyt intohimosta ja kestorakkaudesta, vaatteisiin, väreihin ja kankaisiin. Siitä, miten ne yhdessä muodostavat visuaalisen kokonaisuuden, miltä ne tuntuvat päällä ja mitä ne kantajastaan tai niiden kantaja vaatetuksellaan viestii. Kaunis vaate on kaikessa kauneudessaan mielenkiintoinen ja monisäikeinen asia.


Mallistossa korostuu oma linja mukaillen ajankohtaisia trendejä. Kaavoituksessa painottuu istuvuus huomioiden kunkin kankaan omaa luonnetta. Tärkeää on, että vaatteet ommellaan ja viimeistellään huolellisesti, kunnioitamme perinteistä vaatteen tekotaitoa. Vaatteissa pitää viihtyä. Niiden pitää tuntua mukavalta päällä. Suosimme yksityiskohtia, pieniä viimeisteleviä jujuja. Inspiraatiota ammennamme ympäröivästä maailmasta erilaisine ilmiöineen. Myös historia, mennen ajan upeine pukuineen kiehtoo.


Olen opiskellut vaatesuunnittelijaksi Bostonissa Amerikassa. Suoritin 3-vuoden opinnot The School of Fashion Designissa Bostonissa sekä työharjoittelut bostonilaisessa Denise Hajjar Coutturessa. Koulu oli hyvin kansainvälinen, oppilaita oli maailman joka kolkasta. Se oli tietenkin hyvin inspiroivaa luoda muotia chileläisen luokkakaverin rinnalla, kun hänen näkemyksensä estetiikasta olivat paljon räiskyvämmät ja värikkäämmät kuin omani äidinmaidossa saatu yksinkertainen on kaunista ajatus. Me opimme paljon toisiltamme ja uskon, että kulttuurin rikkaudet jättivät jälkensä omaan luomistyöhöni.
Suomeen palattuani 80-90 luvun taitteessa täällä vallitsi vaateteollisuuden hurja konkurssiaalto. Tunnettuja kotimaisia vaatefirmoja meni konkurssiin ja siten potentiaaliset työnantajat katosivat. Työskentelin jonkun aikaa freelanceina, kunnes ajauduin sattumalta vakaamman taloudellisen aseman turvatakseni media-alalle. Tein siellä pitkän uran myynti- ja markkinoinnissa, myöhemmin niiden johtotehtävissä. Noiden vuosien aikana seurasin toki tiiviisti muotia, eikä rakkaus niihin ja niiden tekemiseen koskaan lopahtanut.


Oman malliston tekeminen oli tietenkin salaisen haaveeni täyttymys. Malliston toteutti tallinnalainen ompelimo, jonka taitoa, joustavuutta ja täsmällisyyttä kovasti edelleenkin arvostan. Vaatteiden lähituotanto on minulle tärkeää. Arvostan vastuullisuutta, eettisyyttä ja siten osaltani tuen kestävää kehitystä. Tunnen toimintaketjun omalta suunnittelijapöydältäni valmiiksi vaatteeksi. Välttääksemme turhia vaatekappaleiden ja kokojen valmistusta, toimintamme on entistä enemmän keskittynyt siihen, että teemme vaatteet tilausten pohjalta. Jos ihastut johonkin vaatteeseemme etkä löydä sopivaa kokoa, teemme sen Sinulle!
Ihastuvan Coocokseen!


Merja Salonen
vaatesuunnittelija/yrityksen perustaja

Scroll to Top